Remedii naturiste
1558 accesări 29 Decembrie 2016 0 comentarii

Propolisul, vedeta iernii. Cel mai bun antibiotic natural

Propolisul are foarte multe calităţi şi beneficii în tratarea şi prevenirea afecţiunilor respiratorii, însă cel mai recunoscut rol al său este acela de antibiotic natural. Acesta opreşte înmulţirea bacteriilor şi previne contactarea lor, refăcând ţesuturile şi eliminând secreţiile în exces ale căilor respiratorii. Aşadar, este perfect pentru a fi consumat în sezonul rece. Specialiştii fitoterapeuţi afirmă că, dacă este consumat ponderat, pe stomacul gol, propolisul ajută la ameliorarea simptomelor determinate de colită.

„Curele cu propolis sunt indicate persoanelor care au un sistem imunitar slăbit. Acesta are proprietatea de a întări celulele sistemului imunitar, iar în acest fel, organismul luptă mai uşor cu infecţiile. De asemenea, este cunoscut că propolisul ajută la normalizarea colesterolului din sânge, precum şi a tensiunii arteriale. Cu toate că acest produs fitoterapeutic are numeroase beneficii şi poate fi folosit şi preventiv, mai ales acum, când bolile respiratorii sunt atât de frecvente, cei care au alergii nu trebuie să îl consume. Aşadar, pentru că există persoane care au alergii la produsele apicole, cel mai bine pentru ele este să consulte un medic înainte de a consuma propolis, pentru a evita complicaţiile.

Se poate face un test special pentru a stabili sensibilitatea organismului la compuşii din propolis. Dacă anumite persoane au folosit deja propolis şi au diferite simptome, precum înroşirea pielii, umflarea tegumentelor, iritaţii, dificultate la respiraţie, tratamentul trebuie întrerupt de urgenţă şi se va consulta un specialist, deoarece acestea sunt semne de alergie”, a declarat Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Taguri articol: remedii naturiste propolis antibiotice

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.