Sfatul medicului
44 accesări 05 August 2022 0 comentarii

Șamponul din lapte de cocos și aloe vera, ideal pentru echilibrarea pH-ului

Părul este tot mai uscat, cu vârfurile despicate? Pe lângă tratamentele specifice din comerț, puteți opta pentru alte remedii preparate în propria voastră casă. De exemplu, șamponul cu lămâie, aloe și ardei este ideal pentru a purifica și hidrata podoaba capilară. Rețineți însă că, din cauza lămâii, el poate decolora ușor firele. Deci, dacă doriți să aveți părul închis la culoare, nu îl folosiți. Specialiștii spun că, aplicând următorul șampon, veți scăpa de mâncărimi și de alte simptome deranjante asemănătoare. Aveți nevoie de zeama a două lămâi, o cană de gel de aloe, jumătate de cană de ardei tocat, fără semințe. Puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie și procesați-le!

Turnați compoziția omogenă obținută într-un recipient de plastic și depozitați-o în frigider. Folosiți acest șampon natural în fiecare zi! Sunteți sfătuiți să optați pentru gel de aloe vera 100% natural și pur. În mod ideal, ar trebui să-l extrageți direct din frunzele plantei. Dacă nu aveți la dispoziție această variantă, cumpărați gel de aloe fără conservanți. În același timp, puteți opta pentru folosirea unui șampon cu lapte de cocos și aloe vera pentru echilibrarea pH-ului. În acest caz, vă sunt necesare jumătate de cană de lapte de cocos și o cană de gel de aloe. Combinați cele două ingrediente într-un castron cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri. Imediat după aceea, turnați șamponul obținut într-un recipient de plastic și depozitați-l în frigider. Scoateți șamponul din frigider de fiecare dată când vrei să-l utilizați și puneți-l înapoi după fiecare aplicare.

Taguri articol: sfatul medicului cocos

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.