Sfatul medicului
1831 accesări 13 Ianuarie 2016 0 comentarii

Scăpaţi de buzele uscate şi crăpate în sezonul rece!


În perioada rece, buzele sunt expuse uscăriişi leziunilor produsede vântul aspruşi temperaturile scăzute. Ele nu prezintă glande sebacee, iar dacă nu sunt îngrijite corespunzător, se pot crăpa, producând, pe lângă un aspect neplăcut, sângerări şi leziuni dureroase.

Poate cea mai la îndemână soluţie pentru buze hidratate o reprezintă balsamul de buze. Este disponibil în multe variante, însă este important să-l alegeţi pe cel cu un grad ridicat de hidratare.

„Balsamul de buze pe care îl folosiţi în perioada iernii trebuie să fie ceva mai hrănitor decât cel pe care îl folosiţi în mod obişnuit în timpul anului. Pe lângă textura hrănitoare, el trebuie să aibă un factor de protecţie solară”, declară dr. Veronica Taraciuc, specialist Iowemed Alderma.

Asiguraţi-vă că pe eticheta produsului sunt specificate ingredientele petrolatum, care previne deshidratarea, şi dimeticon, care vindecă leziunile şi crăpăturile buzelor uscate. De asemenea, puteţi aplica unguente special create pentru buzele crăpate.

„Indiferent de produsul pe care îl folosiţi, aplicaţi-l întotdeauna înaintea rujului sau luciului de buze”, adaugă medicul.Pentru a menţine protecţia buzelor, aplicaţi balsamul cât mai frecvent. Sunt necesare şase până la opt aplicări pe zi, începând de la primele ore ale dimineţii.

Tratamente naturale pentru buzele uscate

Buzele uscate pot fi prevenite şi tratate şi cu soluţii naturale şi la îndemână, cum ar fi mierea sau uleiul de măsline. Mierea are proprietăţi antibacteriene care oferă protecţie suplimentară buzelor crăpate şi grăbesc vindecarea.

Uleiul de măsline, deja cunoscut pentru efectele benefice asupra pielii, poate fi aplicat cu o dischetă demachiantă cu care tamponaţi uşor buzele.

Atunci când vă expuneţi la frig, protejaţi-vă gura cu o eşarfă sau un fular şi asiguraţi-vă că vă hidrataţi suficient.

„Consumaţi multe lichide, mai ales apă sau ceai cald, niciodată fierbinte, deoarece poate usca şi mai mult pielea buzelor”, precizează dr. Veronica Taraciuc.

Taguri articol: sfatul medicului deshidratare ingrediente alderma buzele uscate crăpate pielea

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.