Sfatul medicului
146 accesări 11 Mai 2022 0 comentarii

Schimbarea periuţei de dinţi, recomandată după răceli şi gripe

Ar trebui schimbată periuţa de dinți după ce ai trecut printr-o boală? O întrebare pe care ar trebui să şi-o pună toţi pacienţii. Iar răspunsul oferit de specialiştii în igiena orală este cât se poate de simplu: da!


Dacă v-aţi îmbolnăvit sau un alt membru al familiei a trecut probleme medicale, indicat ar fi ca toţi membrii familiei să îşi schimbe periuţele de dinţi, deoarece bacteriile, virusurile şi germenii se pot ascunde în perii periuţei de dinţi şi se pot transfera de la o periuţă la alta dacă sunt depozitate una lângă cealaltă sau dacă se ating. Este posibil să se producă reinfectarea dacă aţi suferit de o răceală, gripă sau o infecţie bucală. Indiferent ce tip de periuţă de dinţi alegeţi să folosiţi, trebuie să o menţineţi curată. Este important să clătiţi foarte bine periuţa de dinţi după utilizare, pentru a spăla orice reziduuri de pastă de dinţi sau salivă care ar putea rămâne pe ea. Mai apoi, ar trebui depozitată în poziţie verticală pentru ca perii să se poată usca. Depozitarea periuţei de dinţi într-un recipient închis poate cauza acumularea de bacterii pe perii periuţei, aşadar va trebui să o lăsaţi să se usuce complet înainte de următoarea utilizare.

Taguri articol: sfatul medicului

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.