Sfatul medicului
189 accesări 23 Februarie 2022 0 comentarii

Sfaturi utile pentru un bărbierit fără „urme”

Deseori, atunci când se bărbieresc, bărbaților li se irită destul de tare pielea. Pentru ca bărbieritul să nu provoace leziuni, este important să evitaţi anumite greşeli şi, desigur, să vă îngrijiți pielea foarte atent, atât înainte, cât şi după acest procedeu. Specialiștii susțin că, de fapt, rasul părului nedorit cu lama este o practică de rutină întâlnită la ambele sexe. Cu toate acestea, oamenii fac uneori anumite greşeli care determină iritarea. Deşi pare o rutină simplă şi mulţi sunt deja familiarizaţi cu aceasta, există întotdeauna riscuri atunci când lucrurile nu sunt făcute corect. Conform informaţiilor furnizate de Asociaţia Americană a Academiei de Dermatologie, în afară de aparatele de ras, tehnicile neadecvate şi pregătirea precară a pielii cauzează, de asemenea, disconfort. Prin urmare, ar trebui să încercați să vă îmbunătăţiți tehnica şi să vă îngrijiți mai bine pielea.

Înainte de toate, însă, trebuie să știți că una dintre cele mai frecvente greşeli la bărbierit este rularea lamei în orice direcţie. Atunci când faceți acest lucru, veți trece prin acelaşi loc mai des decât în alte zone pentru a îndepărta tot părul. Prin urmare, pielea se irită mai tare. În plus, bărbieritul provoacă iritaţie, deoarece îndepărtează celulele superficiale ale pielii înainte ca acestea să fie eliminate spontan şi fiziologic. Prin urmare, ar trebui să folosiți întotdeauna aparatul de ras în direcţia în care cresc firele de păr. De asemenea, înainte de a vă bărbieri, cel mai bine este să vă curățați pielea pentru a reduce riscul de apariţie a iritaţiilor. În plus, ar trebui să utilizați o cremă hidratantă după îndepărtarea părului nedorit.

Taguri articol: sfatul medicului dermatologie dermatolog disconfort pielea

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.