Sfatul medicului
462 accesări 03 Februarie 2022 0 comentarii

Soluții la îndemâna oricui pentru ameliorarea aspectului bătăturilor

Aveți probleme cu bătăturile? În acest caz, vă recomandăm un remediu alcătuit din ceapă și oțet alb. Grație nutrienților celor două ingrediente, această combinație este unul dintre cele mai bune tratamente pentru ameliorarea aspectului bătăturilor și eliminarea infecțiilor fungice. De ce apar, însă, aceste calusuri? În mare parte din cauza utilizării unor pantofi nepotriviți, statul excesiv în picioare și fricțiunea. Din păcate, unele bătături pot fi foarte dureroase și pentru a le evita, trebuie să aveți grijă ca pielea picioarelor voastre să nu se frece și să respire. Spre exemplu, spun specialiștii, pe timp de vară puteți folosi espadrile din pânză în loc de pantofi. Apoi, mersul desculț pe plajă este de mare ajutor pentru tratarea calusurilor.

Deși anumite calusuri pot fi foarte greu de îndepărtat, există soluții naturale ce ajută la înmuierea lor. Aveți nevoie doar de două ingrediente pentru a pregăti un preparat bun pentru bătături: ceapă și oțet alb. Aveți nevoie de o ceapă și jumătate de cană de oțet din vin alb. Pentru a prepara acest remediu, trebuie mai întâi să puneți oțetul de vin alb într-un recipient perfect curat. Spălați bine ceapa pentru a îndepărta toți germenii și bacteriile, după care respectați acești pași: tăiați trei felii de ceapă și scufundați-le în recipientul cu oțet de vin alb. Lăsați-le la înmuiat toată dimineața sau după-amiaza. După scurgerea acestui interval de timp, înmuiați o dischetă de bumbac în mixtură și aplicați-o pe bătături. Imediat după aceea, acoperiți-vă picioarele cu folie de plastic și puneți-vă șosete pentru a ține folia de plastic pe loc.

Taguri articol: sfatul medicului bataturi bacterii picioare ingrediente tratament

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.