05 Decembrie 2016
1825 accesări
0 comentarii

Spondilita anchilozantă este un reumatism cronic de tip inflamator care afectează, în general, persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, dar nu neapărat. Din păcate, boala are o evoluţie pe toată viaţa şi, netratată, poate fi invalidantă.

La ora actuală, tot mai mulţi constănţeni suferă de spondilită anchilozantă. Din fericire, tratamentele care au apărut pe piaţă în ultimii ani sunt din ce în ce mai complexe şi îi ajută enorm. Astfel, pentru aceşti pacienţi există atât terapia medicamentoasă, cât şi terapia fizical- kinetică, iar în cadrul terapiei medicamentoase, avem o categorie de produse biologice care sunt recomandate bolnavilor.

„Evoluţia este foarte bună în această terapie, dacă se respectă măsurile igienico-dietetice. Desigur, tratamentul este obligatoriu, acesta face parte din viaţa pacientului, cel puţin de două ori pe an, pentru că, netratată, această boală este progresivă şi poate duce la anchiloză vertebrală, pe articulaţiile mari, în special la şolduri. În plus, acest lucru duce la alte insuficienţe, cea mai importantă fiind insuficienţa respiratorie progresivă”, ne-a declarat şeful secţiei Reumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dr. Camelia Ciobotaru.

Medicul a mai spus că, la acest moment, există posibilitatea ca pacientul să fie diagnosticat şi tratat din timp, astfel încât evoluţia acestor pacienţi, cel puţin în ultimii zece ani, a fost de-a dreptul spectaculoasă. Din păcate, boala se poate transmite generaţiilor următoare şi este predominantă la bărbaţi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU