Sfatul medicului
398 accesări 23 Martie 2022 0 comentarii

Stilul de viață sedentar vă afectează creierul

Foarte multe persoane nu vor să accepte că stilul de viață sedentar implică o serie de riscuri. În primul rând, acesta poate afecta atât sănătatea fizică, cât şi creierul. Mai mult decât atât, inactivitatea, lipsa exerciţiilor fizice şi sedentarismul sunt dăunătoare sănătăţii generale. Din păcate, trăim cu toții într-o lume în care activitatea fizică ocupă un loc secundar și numeroase locuri de muncă presupun statul jos multe ore pe zi sau deplasarea cu vehicule în loc de mersul pe jos, situație ce afectează creierul. De ce se întâmplă așa ceva? Sistemul nervos nu este o structură statică, ci una dinamică, iar sinapsele sunt create şi modificate continuu, iar altele sunt eliminate. Cu toate acestea, schimbările cauzate de inactivitate nu sunt tocmai bune şi acesta este unul dintre cele mai mari riscuri ale stilului de viaţă sedentar.

Unele cercetări ştiinţifice au constatat, de-a lungul timpului, că stilul de viaţă sedentar scade memoria şi capacitatea de învăţare şi predispune la boli neurodegenerative. Tocmai de aceea, este necesar să știți că exerciţiile fizice moderate îmbunătăţesc sănătatea mintală, în special la cei care suferă de stres, anxietate şi tulburări legate de depresie. În plus, rezultatele studiilor au scos la iveală dovezi despre: îmbunătăţirea stării de spirit, reducerea simptomelor de anxietate şi depresie, bunăstare fizică sporită, creşterea semnificativă a calităţii vieţii. În plus, optând pentru sport, mișcare este cel mai bun mod de a evita bolile cronice, cum ar fi diabetul, hipertensiunea, obezitatea, osteoporoza şi bolile cardiovasculare.

Taguri articol: sfatul medicului stil de viaţă sedentarism

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.