Remedii naturiste
3884 accesări 18 Mai 2016 1 comentariu

Stop automedicaţiei! Crema cu gălbenele şi propolis poate provoca dezastre

Medicii specialişti dermatologi nu încurajează automedicaţia, deoarece multe creme, mai ales cele ce conţin cortizon, ameliorează doar superficial simptomele afecţiunilor cutanate. Indicaţia medicilor este ca toată lumea să apeleze la ajutor de specialitate când apar probleme şi să nu mai folosească tot felul de creme „după ureche”.


„Pacienţii aplică pe piele diverse creme medicale sau nemedicale convinşi fiind că nu are ce să le facă mai rău. Cel mai uşor aplicate sunt produsele cortizonice care pentru început reduc inflamaţia şi dau o falsă ameliorare, apoi contribuie la subţierea stratului superficial şi la ulcerare. Dintre remediile paramedicale se bucură de un larg interes crema cu gălbenele sau propolis, responsabile de eczematizarea leziunilor de piele. Chiar şi utilizarea cremelor citostatice pe forme de cancer cutanat care nu beneficiază de acest tip de tratament poate complica evoluţia, întârziind acceptarea tratamentului curativ care este cel chirurgical”, avertizează specialiştii dermatologi.

Taguri articol: remedii naturiste ajutor produse dermatolog propolis automedicaţia apel simptome tratament galbenele

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

21 mai 2016 Crisho
Creme dupa ureche

Mare prostie. Pai primul lucru pe care il recomanda majoritatea medicilor dermatologi este chiar crema cu cortizon. Tocmai de aceea se ajunge la situatia disperanta de a incerca diverse remedii ca oricum doctorii recomanda cremele dupa ureche sau mai bine zis dupa buzunar.

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.