30 Mai 2022
241 accesări
0 comentarii

În caz că nu știați, sucul de castraveți murați are o mulțime de beneficii asupra organismului uman. Înainte de toate, acesta este apreciat pentru proprietățile sale antiseptice, care permit prelungirea vieții comerciale a acestei legume. De exemplu, susțin specialiștii, pentru sportivi, sucul de castraveți murați pare să îmbunătățească performanța și să reducă crampele. De asemenea, ajută la ameliorarea mahmurelii și la îmbunătățirea sănătății intestinale. Un studiu a arătat că 100 grame de suc de castraveți murați furnizează doar 0,5 grame de carbohidrați. Apoi, mineralele, magneziul, potasiul și calciul acoperă 3 până la 5% din aportul zilnic recomandat. În schimb, conținutul de sodiu variază între 50 și 115% din aportul recomandat.

Motivul este cantitatea mare de sare folosită la preparare. În același timp, s-a descoperit că sucul de castraveți murați nepasteurizat fără oțet oferă cantități mari de probiotice. Alte cercetări arată că, atunci când un grup de bărbați deshidratați a băut 40 mililitri de suc de castraveți murați la fiecare 100 kilograme de greutate corporală, crampele musculare au dispărut. În plus, recuperarea a fost cu 45% mai rapidă.

Se presupune că sucul de castraveți murați poate stimula un reflex ce trimite un semnal către sistemul nervos pentru a opri crampele. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a confirma această constatare. O investigație la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 a măsurat efectul consumului de oțet asupra metabolismului zahărului muscular. În urma acesteia s-a constatat că oțetul a reușit să reducă creșterea glicemiei după mese și creșterea nivelului de insulină. Totodată, creșterea trigliceridelor din sânge a fost, de asemenea, redusă fără a afecta degradarea lipidelor.

Taguri articol: sfatul medicului castraveti

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU