Sfatul medicului
2017 accesări 16 Februarie 2016 1 comentariu

Sunteţi mereu obosiţi şi friguroşi? Puteţi avea probleme cu tiroida

Unele persoane pot avea mereu mâinile calde, în timp ce altele le au în permanenţă reci. Există şi cazuri în care acest lucru este dus la extrem, iar persoanele în cauză au mereu senzaţia de frig. Deşi nu este întotdeauna un simptom grăitor, a fi o persoană friguroasă poate fi semnul unei boli tiroidiene, mai ales dacă este însoţit de senzaţia de oboseală.
Lipsa hormonilor tiroidieni poate duce la mai multe manifestări. Printre ele, se numără un ritm cardiac scăzut şi apariţia senzaţiei de frig.

„În unele situaţii, afectarea gravă a structurii tiroidiene duce la scăderea producţiei de hormoni tiroidieni. În acest caz, pacientul este friguros, prezintă somnolenţă, constipaţie, piele uscată, vorbire greoaie şi creştere în greutate”, declară dr. Eduard Circo, medic primar endocrinologie.

Specialistul îi sfătuieşte pe toţi cei care au astfel de simptome sau care bănuiesc că ar putea avea o problemă cu tiroida să nu amâne controlul medical şi să se prezinte din timp la doctor. Tratamentul trebuie neapărat prescris de către un medic endocrinolog care, după ce va pune diagnosticul, va prescrie o medicaţie specifică.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

17 februarie 2016 sibnet
Nou sistem de lucru la domiciliu!

In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la sibnet@usa.com. Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a va integra intr-un proiect absolut minunat.

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.