24 Octombrie 2016
3181 accesări
0 comentarii

“Eu văd în el unul dintre cele mai mari genii din istoria medicinei. Multe din ideile sale de bază au fost adoptate de medicina modernă fără a avea numele său pe ele. Cu toate acestea, el a realizat mai mult decât părea că este posibil în condiții nefavorabile. El lasă o moștenire care atrage atentia si care îi va asigura în istoria medicinei locul cuvenit. Cei pe care i-a vindecat vor atesta veridicitatea ideilor sale”, Albert Schweitzer (Câştigător al Premiului Nobel pentru Pace în 1952).

Albert Schweitzer se referea la dr. Max Gerson, medic american de origine germana, care a dezvoltat, acum mai bine de 90 de ani, unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale împotriva cancerului. Prin această terapie, care îi poartă numele, dr. Gerson a ajutat mii de pacienţi cu cancer să învingă boala, activând capacitatea extraordinară a corpului de a se vindeca singur, urmând următoarele recomandări:

  • produse alimentare pe bază din plante organice
  • sucuri crude
  • clisme de cafea
  • ficat de vită
  • suplimente naturale

“Terapia Gerson reactivează în mod natural capacitatea magnifică a corpului de a se vindeca - fara efecte secundare nocive. Acest puternic tratament natural stimulează sistemul imunitar al organismului de a vindeca cancerul, artrita, boli de inimă, alergii şi multe alte boli degenerative”, spunea Gerson.

Cum funcţionează terapia Gerson

Terapia Gerson recomandă alimente ecologice, detoxifiere şi suplimente naturale pentru a curăţa şi a hrăni corpul astfel încît să aibă singur puterea de a lupta cu cancerul. Terapia presupune trei paşi importanţi: detoxifiere prin clisme cu cafea, dietă cu 13 pahare pe zi de sucuri de legume şi fructe şi suplimente cu potasiu, iod şi hormoni tiroidieni. Programul nu funcţionează dacă este adoptat parţial sau dacă mîncaţi fie şi un singur aliment interzis. Regimul strict şi autodisciplina reprezintă cheia succesului, susţin cei ce au reuşit să învingă cancerul prin metoda Gerson.

Dieta Gerson – Se consumă doar fructe, legume şi cereale germinate, dieta fiind extrem de bogată în vitamine, minerale şi enzime. Este, de asemenea, foarte scăzută în grăsimi, proteine ​​şi sodiu.Pacienţii cu cancer sunt sfătuiţi să bea 13 pahare de suc proaspăt preparat, să mănânce trei mese pe bază de vegetale, şi numai o gustare de fructe proaspete în fiecare zi. De asemenea, terapia tradițională Gerson recomandă consumul de ficat de vită crud, deoarece acesta este alimentul cel mai bogat în nutrienţi de pe planetă, mai ales în vitamina B12.

Sucul de crudităţi -Sucul proaspăt din fructe şi legume crude oferă cel mai uşor și cel mai eficient mod de a oferi nutriţie de înaltă calitate. Pacienţii trebuie să bea suc din legume şi fructe proaspete în fiecare zi (câte 1 pahar pe oră, 13 pahare în total pe zi), mai ales din morcovi sau mere. Pentru a păstra conţinutul nutriţional, sucul ar trebui să fie obţinut prin presare lentă. Acest lucru ajută la prevenirea compromiterii sau distrugerii vitaminelor, mineralelor şi enzimelor.Indiferent care este sucul preferat, trebuie să existe un aport zilnic de 4-6 pahare de suc de mere cu morcovi şi 2-4 pahare de suc de frunze verzi. Toate tipurile de legume şi fructe sunt permise, cu excepţia celor din fructe de pădure, nuci, ananas, avocado, castraveţi şi ananas, pentru că, fie sunt mai greu de digerat, fie nu au conţinut adecvat de proteine, fie pot provoca alergii. Se recomandă sucuri proaspete din năsturel, varză roşie, frunze de sfeclă roşie. Sucurile se consumă alternativ, unul verde urmând după 2-3 pahare de sucuri de morcovi. Un pahar ar trebui să aibă aproximativ 230 ml

.„În momentul în care un pacient urmează terapia completă, efectul combinat al alimentaţiei, sucurilor şi detoxifierei determină sistemul imunitar să atace şi să ucidă ţesutul tumoral”, spune Gerson în susţinerea propriei terapii.

După tratamentul intensiv de 6-12 săptămîni, programul de terapie Gerson impune pacientului cu cancer să adere la un regim de întreţinere sărac în sare, dar bogat în potasiu. Doctorul a introdus cantităţi mari de potasiu în dieta pacienţilor săi, pînă la 40 de linguriţe pe zi de soluţie 10%, pe parcursul primelor trei săptămîni. Pacienţii au constatat o reducere imediată a edemelor şi durerilor.

Detoxifierea prin clisme cu cafea - Terapia Gerson utilizează clisme cu cafea ca metodă principală de detoxifiere a corpului prin creşterea sistemului nervos parasimpatic. Pentru pacienții cu cancer, se recomandă până la cinci clisme în fiecare zi. Efectele clismei cu cafea se pot vedea în maximum două săptămâni: stimularea imunitară, a secreţiei pancreasului şi a secretiei de bilă, eliminarea toxinelor din organism. Clisma este utilă în orice cancer, însă funcţionează vizibil mai repede în cazul celui de colon, de ovare, de ficat, al intestinului subţire.

Alimente interzise

În dieta Gerson, unele alimente trebuie excluse:

  • alcoolul
  • conservele
  • produsele congelate
  • alimentele procesate
  • Sarea şi zahărul ar trebui să provină numai din alimente naturale
  • afumăturile
  • băuturile îmbuteliate
  • toate produsele lactate
  • soia şi produsele din soia
  • fasolea uscată
  • făina
  • Uleiurile şi grăsimile de orice fel sunt interzise, cu excepţia uleiului brut din seminţe de in organice.
  • Carnea de vită, de porc, de pasăre, ouă, peşte, fructele de mare sunt interzise pentru că sunt bogate în proteine, grăsimi, produse chimice, conservanţi, hormoni şi sare.
  • ceaiul negru, verde, cafeaua şi orice lichid care conţine cofeină.
  • Bomboanele, prăjiturile, produsele de patiserie
  • Consumul de apă nu e recomandat pentru că diluează acidul din stomac şi nu permite tractului gastro-intestinal să lucreze la capacitatea maximă. Sucurile furnizează suficiente lichide pentru o hidratare corectă a organismului
  • Ciupercile
  • nucile, seminţele, arahidele, toate fructele cu coajă
  • Ardeiul iute.
  • praful de copt, bicarbonatul, muştarul, orice produs care conţine fluor, inclusiv apa de gură, vopselele de păr, deodorantele, rujul, cosmeticele, în general

Terapia Gerson rămână însă, în realitate, doar un mit, neexistând studii medicale sau ştiinţifice care să-i susţină rezultatele sau impactul. Din contră, medicii oncologi spun că această terapie poate face mai mult rău decât bine bolnavilor de cancer. Cu toate acestea, mii de pacienţi aleg ca ultimă speranţă să urmeze acest tratament naturist, mai ales acolo unde medicina modernă nu dă speranţe de însănătoşire.

Taguri articol: boli şi afecţiuni remedii naturiste cancer terapie dietă

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii