Ştiri medicale
1871 accesări 23 Februarie 2016 0 comentarii

Terapie antistres, la Centrul de Autism Marea Neagră

Cel mai nou proiect al specialiştilor din cadrul Centrului terapeutic pentru autism Marea Neagră din Constanţa, terapie antistres cu ajutorul peştilor şi al broscuţelor ţestoase, se adresează copiilor cu autism sau diferite tulburări comportamentale.
La fel ca art-terapia sau terapia senzorială, acest tip de terapie creează un mediu ambiant de relaxare şi îi stimulează pe cei mici. Specialiştii le recomandă părinţilor să identifice semnele care atestă o tulburare comportamentală şi să ceară sprijinul unui specialist. Printre acestea, amintim lipsa de comunicare, lipsa contactului vizual, lipsa unor răspunsuri coerente, tulburări de somn şi alimentaţie, lipsa reacţiei la solicitările celor din jur. Totodată, copilul poate suferi de o tulburare de tip autism dacă nu reuşeşte să menţină contactul vizual, nu imită persoanele din jur, are jocuri repetitive sau nu răspunde atunci când este strigat.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.