18 Februarie 2017
2300 accesări
0 comentarii

Pentru unii, a găti înseamnă plăcere, pentru alţii necesitate. Chiar şi aşa, pentru a evita neplăcerile care apar în bucătărie, pur şi simplu avem nevoie de o listă care să ne atragă atenţia asupra greşelilor pe care trebuie musai să le evităm:

1. Nu faceţi diferenţa între a fierbe la foc mic şi a da în clocot. La foc mic, mâncarea clocoteşte o dată la câteva secunde, în timp ce la foc mare clocoteşte continuu. Anumite alimente se prepară mai bine la foc mic, cum ar fi carnea care, la foc iute devine dură, uscată.

2. Aglomeraţi tava cu ciocănele, aripioare sau cotlete pentru a obţine o cantitate mare. În felul acesta, carnea nu se rumeneşte, pentru că nu are spaţiu suficient să respire. Rezultatul va fi un platou de carne fiartă.

3. Vă grăbiţi şi nu aşteptaţi ca tigaia să se încingă. Dacă puneţi mâncarea în tigaie înainte ca aceasta să fie pregătită, se va prinde sau va avea un aspect veşted.

4. Puneţi carnea rece sau şi mai rău, congelată la gătit. În felul acesta veţi obţine o friptură arsă la exterior şi crudă pe interior. Cel mai corect este să o lăsaţi 15-30 de minute la temperatura camerei înainte de a o pune pe foc.

5. Lăsaţi legumele în apa fierbinte chiar şi după ce aţi stins focul. După ce sunt gata fierte, scoateţi-le şi din apa fierbinte, altfel legumele vor continua să fiarbă şi, în final, se vor transforma în terci.

Taguri articol: reţete culinare

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii