Sfatul medicului
213 accesări 03 Mai 2022 0 comentarii

Tromboza și cheagurile de sânge pot fi controlate. Ce trebuie să faceți

Atât cheagurile de sânge, cât și tromboza sunt două probleme de sănătate grave. Pentru a preveni apariția acestora, medicii le recomandă pacienților să consume alimente care reglează colesterolul și îmbunătățesc circulația sanguină. Pe scurt, dacă nu doriți să suferiți, este necesar să adoptați, neapărat, un stil de viață sănătos, lucru care implică și o dietă corespunzătoare. În caz contrar, tromboza și atacul cerebral sunt afecțiuni care constau în astuparea vaselor sanguine, lucru care poate fi fatal. Tromboza se manifestă la nivelul venelor și al arterelor, în timp ce atacul cerebral se referă la migrarea cheagului de sânge prin tot sistemul circulator. Acesta este un risc la care sunt supuse multe persoane, dar mai ales cele care suferă de varice.

Ce se poate face în astfel de situații? Înainte de toate, trebuie să știți că ele nu pot fi prevenite în procent de 100%, dar puteți reduce posibilitatea de a vă îmbolnăvi prin adoptarea unui stil de viață sănătos.

În principiu, a precizat dr. Melania Toma, tromboza și atacul cerebral au la bază o multitudine de factori care țin, în general, de stilul de viață, de moștenirea genetică și de alte boli asociate. În același timp, au legătură și cu nivelul ridicat al colesterolului și al trigliceridelor, dar și cu statul pe scaun pe perioade lungi de timp sau administrarea de anticoncepționale sau estrogen, sarcina și obezitatea. Din păcate, o parte dintre acești factori nu pot fi evitați, ceea ce înseamnă că, dacă sunteți însărcinată, de exemplu, sau aveți colesterolul mărit, în corpul vostru se va forma cu certitudine un cheag de sânge. Rețineți, însă, există un risc, dar nu este o situație de tipul cauză-efect.

Taguri articol: sfatul medicului tromboză cheaguri de sange

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.