Sfatul medicului
4778 accesări 17 Ianuarie 2017 1 comentariu

Tu ştii cât de bine respiră plămânii tăi? Testul care vă scapă de griji, gratuit, la Diamed Clinic Research

Dacă problemele respiratorii sunt o bătaie de cap, puteţi scăpa de grijă cu un simplu test, ce măsoară funcţia pulmonară, extrem de facil, capabil să diagnosticheze o gamă largă de afecţiuni pulmonare şi respiratorii, denumit spirometrie. Constănţenii pot beneficia gratuit, de evaluarea funcţiei pulmonare, până pe data de 31 ianuarie, la Diamed Clinic Research, test efectuat de medicul primar pneumolog Doina Pîrîu, în cadrul campaniei "Tu ştii cât de bine respiră plămânii tăi? Fă-ţi o evaluare a funcţiei pulmonare!".

Testul se face cu ajutorul unui aparat, denumit spirometru. Acesta măsoară cantitatea de aer pe care pacientul o poate inspira sau expira. Potrivit specialiştilor din cadrul Diamed Clinic Research, pacientul trebuie să sufle în spirometru, iar aparatul înregistrează fluxul de aer şi volumele de aer inspirat şi expirat. Spirometria trebuie efectuată în cazul tuturor persoanelor care fumează sau sunt expuse la noxe respiratorii, precum şi în cel al persoanelor care acuză crize de sufocare însoţite de şuierătură.

„Testarea durează doar câteva minute şi se poate efectua începând cu vârsta de 5 ani, atunci când cei mici pot coopera şi pot răspunde la cerinţele medicului evaluator. Pacientul trebuie să stea aşezat pe un scaun cu spatele drept şi capul în extensie, iar pentru nas, se foloseşte o clemă nazală. Pacientul trebuie să ţină buzele lipite pe tubul de carton conectat la spirometru. Iniţial, acesta respiră normal, iar apoi inspiră profund şi expiră puternic şi cât mai rapid”, explică specialiştii Diamed Clinic Research.

Dacă aveţi respiraţie şuierătoare, respiraţi greu, tuşiţi frecvent, răciţi foarte des sau sunteţi fumător, spirometria este testul care vă poate scăpa de griji. Pentru mai multe informaţii, apelaţi numerele de telefon 0341.452.499 şi 0721.285.696.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.