01 Iunie 2017
1862 accesări
0 comentarii

Ştevia este o plantă cunoscută de toată lumea, folosită la prepararea unor tipuri de mâncare sau ca ceai pentru tratarea unor afecţiuni. Spre deosebire de spanac, ştevia poate fi consumată un timp limitat, aceasta fiind o plantă primăvăratecă şi, deşi vara îşi intră în drepturi, tarabele din piaţă încă se mai poate găsi ştevie.

Potrivit specialiştilor fitoterapeuţi, ştevia are proprietăţi antioxidante, antimicrobiene, antiglicemice şi antihipertensive. Totodată, ştevia este o plantă bogată învitaminele B, C şi K, potasiu magneziu, calciu, fier, fosfor, zinc, proteine, fibre şi antioxidanţi.

„Prin consumul de ştevie, se reglează nivelul de zahăr din sânge şi se stimulează producţia de insulină. Este extrem de benefică pentru ameliorarea simptomelor gastro-intestinale, atât de neplăcute, şi combate constipaţia. De asemenea, este extrem de bogată în antioxidanţi, prin urmare reduce semnificativ radicalii liberi din organism, responsabili cu apariţia celulelor canceroase.

Pentru cei cu hipertensiune, ştevia este un aliment excelent, deoarece consumul aceasteia duce la dilatarea vaselor de sânge şi la scăderea tensiunii arteriale”, explică dr. Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Totodată, ştevia este un excelent îndulcitor natural, fără efecte adverse.

Taguri articol: remedii naturiste antioxidanţi fitoterapeut fibre

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii