Sfatul medicului
330 accesări 07 Februarie 2022 0 comentarii

Vă doare tare piciorul? Să nu aveți o ruptură de ligament încrucișat

Ruptura ligamentului încrucișat posterior apare mai rar decât ruptura ligamentului încrucișat anterior, dar nu ar trebui subestimată, mai ales când este asociată cu un accident de mașină. Medicii susțin că ligamentul încrucișat posterior este cel mai puternic ligament din articulația genunchiului, el numindu-se posterior, deoarece traversează partea din spate a genunchiului și conectează tibia la femur și, împreună cu ligamentul încrucișat anterior, menține stabilitatea zonei. Ambele ligamente se încrucișează în interior și formează un X în centrul articulației.

Dar ce se întâmplă dacă apare ruptura ligamentului încrucișat posterior? Specialiștii afirmă că ruptura ligamentului încrucișat posterior apare mai rar decât ruptura ligamentului încrucișat anterior. Acesta din urmă este considerat a fi, însă, cel mai vulnerabil. Există, de obicei, mai puțină durere și instabilitate, dar problema poate dura câteva săptămâni sau luni. Problema este că majoritatea persoanelor cu leziuni ale ligamentului încrucișat posterior simt imediat durerea și apoi au umflături. Senzația pe care o descriu este că genunchiul este slăbit, de parcă nu mai susține greutatea. Durerea poate fi severă și poate apărea împreună cu dificultăți de mers, deci bolnavii pot să șchiopăteze. La un moment dat, durerea începe să apară și genunchiul începe să fie instabil. În acest moment, persoana în cauză solicită asistență medicală și descoperă că a suferit o ruptură cu ceva timp în urmă.

Taguri articol: sfatul medicului accident durere genunchi bolnavi greutate umflături

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.