Sfatul medicului
401 accesări 22 Martie 2022 0 comentarii

Vă place să deţineţi controlul? Înseamnă că sunteți o persoană nesigură

În lumea aceasta există și persoane cărora le place să dețină controlul în tot ceea ce fac, inclusiv în relațiile cu partenerul. De fapt, o persoană de acest gen vrea să aibă absolut totul în ordine, sub control. La prima vedere, nu este nimic rău în asta: la urma urmei, planificarea previne o mulțime de probleme. Totuși, atunci când problema este analizată mai profund, se observă că în spatele acestei organizări se află mult efort, tensiune și nervi. Mai mult decât atât, în cazul acestor oameni, liniștea este susținută de un echilibru precar și atârnă de un fir, deoarece orice element neprevăzut amenință să distrugă acel plan perfect. Exact de asta se tem oamenii care controlează.

Specialiștii susțin că o persoană care controlează definește toate aspectele unei situații, deoarece așa se simte în siguranță. Cu toate acestea, în adâncul sufletului, are o personalitate nesigură, prin urmare, încearcă să dețină controlul. Acesta este motivul pentru care se ocupă de toate detaliile în mod excesiv, întrucât nu știe cum să se descurce și nici să tolereze improvizațiile. Apoi, a fi într-o relație cu o astfel de persoană este copleșitor, deoarece încearcă permanent să abordeze totul. Astfel, în timp, legătura devine copleșitoare şi poate conduce chiar la consecințe nedorite. De exemplu, în mediile de lucru, când există un șef care controlează excesiv, angajații se limitează să răspundă la comenzi, în loc să caute să inoveze, să parieze pe creativitate sau să facă îmbunătățiri. Deci, altfel spus, ei sunt oameni inflexibili, cărora le este greu să se adapteze la schimbări și evenimente neprevăzute. Tocmai de aceea, încearcă să-și stabilească propriile reguli de joc.

Taguri articol: sfatul medicului control

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.