12 Noiembrie 2016
3716 accesări
0 comentarii

Bolnavii cu dureri reumatismale au motiv de bucurie. De curând, Clinica de Reuma-tologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) a intrat, din nou, în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, iar bolnavii nu mai trebuie să-şi plătească procedurile.

„Din toamna aceasta am intrat în contract cu CJAS, după cinci ani de pauză, acest lucru fiind extrem de benefic pentru bolnavi, pentru că acum avem posibilitatea de a trata gratuit un număr de 60 de pacienţi, pe care îi introducem pe servicii decontate de Casă. Trebuie precizat, însă, că ei nu plătesc decât dacă vor mai multe proceduri decât le recomandăm noi”, ne-a declarat şeful secţiei Reumatologie,dr. Camelia Ciobotaru.

În prezent, un pachet de patru proceduri, timp de zece zile, costă 200 de lei. Medicul a mai spus că în această perioadă predomină artro-zele vertebrale, cele de la nivelul genun-chilor şi ale şoldurilor, deci, în general, patologia degenerativă. Aşa cum era de aşteptat, majoritatea pacienţilor sunt per-soane de vârsta a treia.


Artrozele vertebrale sau spondiloza, cum i se mai spune, reprezintă modificările degenerative care apar la nivelul coloanei cervicale şi de aici încep simptomele, durerile. După consult, a explicat dr. Ciobotaru, pacientul trebuie să facă o radiografie. În plus, cadrele medicale tre-buie să ia în calcul şi celelalte boli asociate de care aceştia suferă, foarte mulţi fiind hipertensivi sau au diabet zaharat, ca să nu mai spunem că unii prezintă chiar se-chele neurologice după accidentele vasculare suferite. Procedurile care sunt efectuate la acest moment pe secţie sunt electroterapie, masaj, kinetoterapie, hidro-terapie, duş subacval, aplicaţii cu parafină etc.

Pe lângă acestea, până la sfârşitul anului, vor mai ajunge la Constanţa alte trei aparate moderne de fizioterapie, acestea reprezentând „o gură de oxigen” pentru secţie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU