01 Mai 2017
1963 accesări
0 comentarii

Vitamina D3 are mai multe funcţii importante, însă cele mai cunoscute şi utilizate de medici sunt reglarea absorbţiei calciului şi fosforului, precum şi facilitarea funcţionării normale a sistemului osteoarticular. Obţinerea unei cantităţi suficiente de vitamină D3 este importantă pentru creşterea şi dezvoltarea normală a oaselor şi a dinţilor, precum şi o rezistenţă îmbunătăţită împotriva anumitor boli.

„În cazul în care organismul nu obţine cantitatea necesară de vitamină D3 din alimente, creşte riscul de a dezvolta anomalii osoase, cum ar fi osteopenia, osteoporoza şi osteomalacia, ce pot surveni şi odată cu înaintarea în etate”, explica dr. Horaţiu Albu, specialist în biologie moleculară

Potrivit specialistului, susţinerea organismului cu vitamina D3 este foarte importantă şi la persoanele suferinde de cancer sau la acelea al căror sistem imunitar funcţionează incorect.

Alimentele care reprezintă o bună sursă de vitamina D3 sunt: peştele, ouăle, laptele, uleiul de ficat de cod etc. totodată, vitamina D3 este produsă de organism prin expunerea la soare. 10 minute de expunere, în fiecare zi, sunt suficiente pentru a preveni deficienţa de vitamina D3, spun specialiştii. Cu toate acestea, copiii, mai ales preşcolarii, au nevoie în sezonul rece de un supliment de vitamina D3, pewntru prevenirea rahitismului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU