Remedii naturiste
7117 accesări 15 Mai 2017 0 comentarii

Aloe vera tratează constipaţia şi întăreşte sistemul imunitar

Aloe vera este o plantă foarte cunoscută, ca fiind un „medicament” natural, extrem de eficient, în tratarea afecţiunilor cutanate, grăbind vindecarea. Însă nu toată lumea ştie că aloe vera are beneficii extraordinare în tratarea afecţiunilor, în special a constipaţiei, şi pentru întărirea sistemului imunitar.

„Aloe vera conţine vitaminele A, C, E, B12, acid folic şi colină, precum şi o cantitate mare de antioxidanţi, care neutralizează radicalii liberi. Pe lângă acestea, planta mai conţine şi o multitudine de enzime, unele dintre ele fiind extrem de utile, deoarece participă la reducerea inflamaţiei, mai ales când aloe vera este aplicată local, iar o altă parte dintre enzime ajută la scăderea nivelului de zahăr şi grăsimi din organism”, explică dr. Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Să nu uităm nici de mineralele pe care le conţine această plantă minunată: calciu, cupru, crom, seleniu, mangan, magneziu, potasiu şi zinc, esenţiale pentru funcţionarea normală a sistemului enzimatic şi a metabolismului. Totodată, aloe vera poate avea şi efect laxativ, fiind extrem de eficientă în combaterea constipaţiei. Această plantă are proprietăţi analgezice, antibacteriene şi antivirale. Şi acizii graşi, prezenţi, care se găsesc în aloe vera, au efecte antiinflamatorii, antiseptice şi analgezice.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.