12 Ianuarie 2016
2643 accesări
0 comentarii

Aproape toate cerealele pentru micul dejun pun în pericol sănătatea copiilor. Acestea conţin mai mult zahăr decât este recomandat în mod oficial pentru consumul celor mici, după cum arată un studiu realizat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România).

În această lună, APC Româniaa achiziţionat nu mai puţin de 73 de sortimente de cereale pentru mic dejun pe care le-a analizat o echipă de experţi. Cercetarea a scos la iveală că la o mare parte din produsele analizate – 81 la sută – cantitatea de zaharuri depăşeşte cantitatea de 15 grame de zahăr la 100 de grame de produs, încălcându-se astfel recomandarea din Lista de alimente nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor.

„Cerealele rafinate pentru micul dejun nu sunt altceva decât amestecuri de făinuri rafinate, uleiuri vegetale exotice, minerale şi vitamine sintetice, arome artificiale, aditivi alimentari şi zahăr în exces sub diverse forme”, declară Costel Stanciu, preşedintele APC România şi coordonatorul studiului.

Acesta atrage atenţia asupra efectelor nocive ale zahărului asupra sănătăţii copilului, mai ales dacă aportul este mare încă din primii ani de viaţă.

Taguri articol: nutritie arome aditivi alimente copii efecte vitamine zahar

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir