08 Mai 2017
3388 accesări
0 comentarii

Factorii de risc, privind sănătatea cardiovasculară, pot fi influenţaţi prin schimbări în stilul de viaţă la nivel individual sau comunitar, explică medicii specialişti. În ultimii ani, cei mai comuni factori de risc pentru bolile cardiovasculare au fost desemnaţi: stresul psihosocial, hipertensiunea arterială, activitatea fizică redusă, obezitatea la femei şi consumul de alcool la tineret.

„Satisfacţia vieţii influenţează esenţial sănătatea inimilor noastre, iar întâmpinarea stresului psihosocial, indus de problemele cotidiene ar trebui să încline, mai degrabă, către seninătate şi optimism, dacă ţinem la «longevitatea» inimilor noastre.Dintre factorii de risc, se consideră că alimentaţia are cea mai mare contribuţie la decesul prin boli cardiovasculare, în timp ce hipertensiunea arterială este cel mai important dintre factorii de risc biologici (urmat de colesterol, obezitate şi diabet).Cu toate că aceşti factori determină apariţia bolilor cardiovasculare, stresul, grijile şi emoţiile negative sunt factorii moderni, cei mai frecvenţi, care duc la îmbolnăviri”, explică dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii .

Aşadar, se poate afirma că satisfacţia vieţii are efecte pozitive asupra sănătăţii cardiovasculare.

Aşa că, o viaţă liniştită ne poate feri de bolile cardiovasculare sau, cel puţin, le poate amână pentru vârste mai înaintate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU