Sfatul medicului
1119 accesări 19 Iulie 2017 0 comentarii

Când este necesară ecografia de şold la nou-născut

Ecografia de şold este o investigaţie imagistică ce permite evaluarea corectă a structurilor anatomice ale articulaţiei şoldului, inclusiv elementele cartilaginoase, ce nu pot fi vizualizate cu raze X (radiografie) la vârstă mică. Acest tip de investigaţie ajută la stabilirea diagnosticului de displazie de dezvoltare a şoldului la nou-născut, fiind o metodă neinvazivă, neiradiantă (spre deosebire de radiografie) şi care nu necesită sedarea copilului.

„Ecografia de şold, la nou-născut, este necesară la vârsta sugarului între o lună şi două luni; este imperios necesară efectuarea ecografiei la toţi sugarii de sex feminin, deoarece această patologie este mai frecvent întâlnită la fetiţe; la sugarii de sex masculin născuţi în prezentaţie pelviană; ecografia de şold face diagnosticul diferenţial între un şold imatur fiziologic la naştere, cu displazia de şold (luxaţie de şold, şold dislocat)”, explică specialiştii de la Spitalul Euromaterna.

Ecografia de şold se efectuează în Ambulatoriul Spitalului Euromaterna, atât individual, cât şi în cadrul pachetului de servicii destinat bebeluşilor, BebePremium. Detalii suplimentare şi programări, la numărul de telefon al Spitalului Euromaterna 0241.605.555.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.