12 Martie 2018
1833 accesări
0 comentarii

Toate mamele care şi-au alăptat copilaşii ştiu că începutul acestui proces natural poate fi, uneori, chiar dificil. Nu spunem acest lucru pentru că cel mic nu şi-ar da seama ce trebuie să facă atunci când se află în apropierea sânului, ci mai ales pentru că, de cele mai multe ori, o proaspătă mamă primeşte informaţii contradictorii de la diferite persoane, iar nesiguranţa ce îi dă târcoale după naştere o poate împiedica să ataşeze corect copilul la piept.

Aşadar, susţin reprezentanţii BB Center din Constanţa, atunci când un bebeluş este ataşat corect la sân, nu se aud zgomote, buzele lui pe sân sunt precum «buzele unui peşte», obrajii acestuia sunt plini, suptul este amplu şi se poate auzi un sunet fin numai atunci când înghite.

„La primele alăptări puteţi simţi o uşoară senzaţie de disconfort sau durere la nivelul mamelonului, dar dacă bebeluşul este ataşat corect, acestea se diminuează şi dispar. Este normal ca mameloanele să devină sensibile în primele zile când alăptaţi şi puteţi să folosiţi în această perioadă o cremă cu lanolină specială pentru mameloane.

Dacă după ce aţi ataşat copilul la sân, observaţi semne ale unei ataşări incorecte - buzele bebeluşului sunt prinse între sân şi gingii, se aud zgomote în timpul suptului, obrajii par traşi înăuntru, nu îl auziţi înghiţind, simţiţi dureri la nivelul mamelonului care se menţin şi după primele două minute, detaşaţi copilul de la sân şi încercaţi o nouă ataşare”, au explicat specialiştii constănţeni.

Mămici, pentru a-l detaşa pe cel mic de la sân, introduceţi cu blândeţe degetul mic în gura copilului, la nivelul colţului gurii. Nu vă faceţi griji dacă nu reuşiţi de la prima încercare o ataşare corectă.

Taguri articol: sfatul medicului sân bebe alaptare la san

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU