Sfatul medicului
41 accesări 16 Septembrie 2022 0 comentarii

Care sunt avantajele somnului segmentat

Specialiștii susțin că împărțirea odihnei în faze distanțate la câteva ore explică ce este somnul segmentat. Ei sunt de părere că baza somnului segmentat presupune a împărți odihna nopții în două sau mai multe perioade de somn. Când segmentarea depășește trei secțiuni, se numește somn polifazic.

Este un tipar care îl modifică pe cel tradițional, bazat pe odihnă de șase până la opt ore la rând. Nu se clasifică drept tulburare de somn, dar împărtășește caracteristici cu această patologie care afectează uneori viața de zi cu zi. În prezent, există cinci faze ale somnului nocturn, începând cu odihna ușoară până la somnul REM. În caz de segmentare, are loc o pauză lungă după primele trei ore de somn. Pentru anumite persoane, este o odihnă profundă și reparatoare. Condiția este ca împărțirea somnului în blocuri să nu reducă odihna medie zilnică (6-8 ore). Așadar, nu contează dacă este sau nu noapte și încercați să folosiți liniștea pentru a vă relaxa fără presiunea muncii sau a familiei. Puteți să meditați, să faceți yoga sau să treziți muza artei și a scrisului.

Totodată, planificați ce veți face în ziua următoare. De asemenea, dacă vreți să obțineți o sarcină, somnul în blocuri este o scuză bună pentru a vă crește șansele de reușită. Pe de altă parte, prolactina crește noaptea și atinge concentrația maximă înainte de sfârșitul ciclului de somn, așa cum se arată unele cercetări. Deși lipsesc dovezi concludente, se crede că dormitul în două etape reglează producția acestui hormon.

Taguri articol: sfatul medicului somn

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.