22 Aprilie 2017
2776 accesări
0 comentarii

Nou-născuţii şi bebeluşii sunt sensibili, pentru că se acomodează treptat la mediul extrauterin, iar o mare parte dintre aceştia sunt predispuşi să dezvolte reacţii alergice.

Există anumite semne pe care părinţii trebuie să le identifice, pentru a şti dacă cel mic se confruntă cu o alergie cutanată sau alimentară, dar în toate cazurile, confirmarea unui medic specialist este cea mai potrivită, pentru ca părinţii să fie liniştiţi.

Bagajul genetic al nou-născutului reprezintă factorul cel mai important în apariţia alergiilor, dar mediul înconjurător constituie, de asemenea, un factor de risc major în multitudinea de alergeni pe care îi vehiculează.

Aproximativ 8% din alergiile sugarului sunt alimentare, dintre acestea, cea mai frecventă este alergia la proteinele din lapte de vacă. Manifestările clinice principale ale acesteia sunt digestive şi dermatologice (regurgitare, vărsături, diaree, constipaţie, eczemă acută sau cronică). Pe lângă acestea, mai pot apărea semne nespecifice: nelinişte, tulburări de somn, dezvoltare întârziată, anemie.

În mod obişnuit, alergia la proteinele din laptele de vacă apare încă din primul an de viaţă, indiferent dacă sugarul a fost sau nu alimentat exclusiv cu lapte matern până la 6 luni.

Dermatita atopică este asociată la o treime din sugarii şi copiii afectaţi cu alergie alimentară.

Pentru detalii, programări şi consultaţii, apelaţi numărul de telefon al Spitalului Euromaterna, 0241.605.555.

Taguri articol: nou născuţi alergie alergii copii euromaterna medic sugarul alergeni dermatolog nou-născuţii

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU