Sfatul medicului
2040 accesări 18 Februarie 2016 1 comentariu

CÂT DE SĂNĂTOS ESTE SĂ FII VEGETARIAN? Dr. Mihaela Bilic: "Una e să vrei să mănânci produse vegetale, alta să crezi că substituie cu succes produsele animale"

Cât de sănătos este să fii vegetarian? Reuşesc fructele şi legumele să asigure aportul de nutrienţi, vitamine şi proteine pentru a duce o viaţă sănătoasă?

Doctorul nutriţionist Mihaela Bilic atrage atenţia să nu cădem în capcanele vegetariene.

"Una e ce contine un aliment, alta ce putem noi folosi din el
Multe persoane sunt in prezent tentate sa gaseasca alternative vegetale la produsele animale din considerente hai sa le spunem personale. Un lucru se pierde din vedere: noi, ca oameni, nu avem aparatul enzimatic si metabolic necesar sa si extragem acei nutrienti din vegetale.
E sanatos sa mananci legume, aici nu exista discutii, putem chiar abuza:) Insa nu trebuie sa pierdem din vedere bio-disponibilitatea scazutaa anumitor elemente. Calciul si fierul din vegetale nu se absoarbe ca cel din produsele animale: calciul are nevoie de fosfor in raport 3:1 pentru a fi eficient iar fierul non-hem se absoarbe in procent de 10% fata de fierul hem (din carne).
Despre seminte numai de bine, dar...atentie la excesul de omega-6, are efect pro-inflamator! Nici omega-3-ul vegetal nu-l putem folosi, degeaba exista in semintele de in. Zeama din boabele de soia sau de migdale nu poate fi numita lapte, pentru ca nu este.
Una e sa vrei sa mananci produse vegetale, alta sa crezi ca substituie si inlocuiesc cu succes produsele animale. Nu eliminati definitiv nicio grupa de alimente de pe masa voastra, fiecare produs are rolul si efectul lui, iar armonia, echilibrul si sanatatea vin din diversitate si moderatie"

- a scris dr. Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

20 februarie 2016 Ruslan
Bani din prima luna

Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: ruslan.croitor@mail.ru

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.