Nutriţie
1494 accesări 11 Iulie 2017 0 comentarii

Ce afecţiune provoacă lactatele nepasteurizate

Produsele lactate nepasteurizate pot ascunde un mare pericol. Boala care poate fi contactată prin consumul de lactate nepasteurizate se numeşte bruceloză, o afecţiune ce poate fi transmisă şi de la animal la om, însă mai rar. Bruceloza este o infecţie agresivă ce se manifestă prin febră, transpiraţie, ameţeli, dureri articulare, abdominale sau în piept, oboseală, dureri de cap, iritabilitate, scădere în greutate, tuse, dificultăţi de respiraţie etc.

„Bacteria vinovată de declanşarea acestei afecţiuni, Bruscella, se transmite prin consumul de lactate nepasteurizate, carne crudă sau preparată necorespunzător. Boala poate fi transmisă de la mamă la copil, în timpul naşterii şi în timpul alăptării”, explică dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.

Tratamentul precoce previne complicaţiile specifice acestei afecţiuni: gastrointestinale, oftalmologice, pulmonare, cardiovasculare etc. Acesta include administrarea de antibiotice, medicamente analgezice şi antipiretice, în funcţie de simptomele apărute.

Taguri articol: nutritie bruceloză dureri articulare loti popescu

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.