Nutriţie
26273 accesări 08 Februarie 2016 8 comentarii

MIHAELA BILIC - Cât de sănătoase sunt cerealele? "Toată lumea se îndoapă cu ovăz, fibre şi seminţe, de parcă am fi cai"

Cerealele la micul dejun, la prânz, seara -o soluţie rapidă, practică şi eficientă de a sătura întreaga familie fără prea mult efort şi deranj în bucătărie. O cutie de lapte şi un bol de cereale şi gata micul dejun. Însă cât de sănătoasă este această variantă, în condiţiile în care cele mai multe cereale (mai ales cele de la TV şi pentru copii) sunt pline de zahăr,coloranţi sau arome artificiale. În plus, amidonul nu este unul dintre cei mai buni prieteni ai tubului digestiv.

CITEŞTE ŞI: Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

Cunoscutul nutriţionist dr. Mihaela Bilic vine pe pagina ei de Facebook şi mai dărâmă un mit, acela căcerealele sunt sănătatecurată. O autoritatedeja înmaterie, dr. Bilic ne explică până unde merge argumentul că cerealele, fie ele şi naturale, sunt perfecte pentru om, indiferent de cantitate şi formă. Aceasta explică raţional că organismul uman este un novice în digestia de cereale.

CITEŞTE ŞI: Atenţie la cerealele pentru copii! Sunt pline de zahăr şi arome artificiale

Iată întreaga postare de pe Facebook a dr. Mihaela Bilic:

Aveti grija cu cerealele
Nu stiu de ce mai nou conceptul de hrana sanatoasa inseamna implicit cereale. Orice imagine, ambalaj sau reclama care vrea sa promoveze un stil de alimentatie sigur, sanatos si dietetic contine niste spice apetisante in fundal. Toata lumea se indoapa cu ovaz, fibre si seminte, de parca am fi cai. Cuvantul integral sau digestiv a devenit preferatul consumatorilor, cerealele sunt la moda:)
Oare organismul nostru ce zice? El cum se simte avand in vedere ca cerealele sunt ceva nou pentru intestinele noastre incapabile sa digere fibre. Suntem pe Pamant de milioane de ani si doar de 10.000 ani am inceput timid sa digeram amidonul din cereale. Inainte, in paleolitic, hrana noastra era bazata pe produse animale si cateva ciuperci, fructe salbatice, radacinoase.
Dar cine a vazut vreun afis legat de sanatate care sa foloseasca imagini cu produse din carne sau peste? Ni se induce ideea ca doar ce e vegetal e bun, sigur, sanatos si de slabit:( Eu as spune ca sanatos e totul, daca e putin. Ca si din cereale te balonezi, te constipi (taratele au fibre insolubile) si te ingrasi mai ceva decat din carne. Legume da, fara limita, ele sunt sanatatea. Cat despre cereale nu abuzati, suntem inca incapabili anatomic sa ne hranim doar cu ele si sa le digeram complet. Din fericire.

- dr. Mihaela Bilic

RECOMANDAREA ZILEI: Mămici, ştiţi ce conţin produsele cu care vă spălaţi copiii? "Fără lacrimi", cu chimicale şi alergeni

Beneficiile consumului de cereale integrale

  • cerealele integrale contin o abundenta de nutrienti si fibre care contribuie la o alimentatie sanatoasa si echilibrata
  • consumul de cereale integrale ofera satietate sau ne induc mai rapid starea de a fi satul, ceea ce va conduce si la un consum mai scazut de calorii
  • studiile au aratat ca un consum regulat de cereale integrale scade riscul de diabet, boli de inima, anumite forme de cancer si tensiune crescuta
  • nu exista studii care sa ateste faptul ca dietele care contin gluten dauneaza persoanelor care nu sufera de boala celiaca
  • anumite studii au aratat ca persoanele care consuma cereale integrale tind sa aiba o greutate mai sanatoasa si se ingrasa mai greu decat cei care stau departe de cereale

Cerealele dăunează sănătăţii?

  • Consumul ridicat de carbohidrati dauneaza grav sanatatii, informează fitbody.ro. Asta deoarececonsumul de carbohidrati influenteaza nivelul insulinei, acel hormon care se coupa cu depozitarea grasimii. Nu mai este o surpriza faptul ca societatea de astazi se confrunta cu o crestere cronica a nivelului de insulina. Rolul insulinei este aceea de ascadea glicemia dupa ce consumi orice forma de zahar sau carbohidrati (care sunt transformati oricum in zahar). In momentul in care insulina se lupta cu prea mult zahar cu care nu stie ce sa faca, incepe sa il depoziteze sub forma de grasime corporala.Care este principala sursa de carbohidrati din dietele noastre? Cerealele, desigur! Cerealele precum grau, porumb, secara, ovaz, orz, orez si toate produsele care le includ reprezinta principalul motiv pentru care oamenii se ingrasa si au niveluri ridicate de insulina.
  • Glutenul este probabil cel mai nociv element al plantelor. Poti gasi glutenul in grau, secara si orz.
  • Antigliadina este un anticorp pe care organismul il secreta in momentul in care vede gliadina, unul dintre elementele constituente ale glutenului, considerat a fi un intrus. Avand acest anticorp in fecale inseamna ca organismul lupta in mod activ cu acest intrus si ca deja suferi de un nivel scazut de inflamatie in organism, principala sursa a problemelor de sanatate ale omului modern.
  • Lectinele sunt alte toxine prezente in cereale, toxine care cauzeaza si ele o multime de probleme. In primul rand deterioreaza captuseala stomacului, ceea ce va conduce la o absorbtie ingreunata a nutrientilor. Acest lucru conduce si la dezvoltarea cancerului. Lectinele cauzeaza si rezistenta la leptina, ceea ce va insemna ca semnalele instalarii senzatiei de satietate sunt suprimate si ca te vei simti infometat chiar si in momentul in care corpul tau a primit suficiente calorii.
  • Glutenul si lectinele aduc daune si vezicii biliare, cea care elibereaza sarurile biliare si ajuta la descompunerea si digestia adecvata a alimentelor. In momentul in care intestinele sunt deterioarate, substantele chimice responsabile cu inceperea secretiei de bila nu sunt eliberate. Bila se “retrage”, iar colesterolul care ramane in urma se cristalizeaza in mici pietricele care sunt in general inlaturate pe care chirurgicala cu restul vezicii biliare.

Crezi ca exista vreo cereala care sa contina mai multi nutrienti decat legumele sau fructele sau, si mai rau, ca vei gasi anumiti nutrienti numai in ele? Raspunsul este un NU categoric.Toate aceste reactii adverse ale consumului de cereale si toxinelor continute de acestea cresc riscul de:

  • diverse forme de cancer, printre care: pancreatic, colon, stomac si limfom
  • tiroidita hashimoto (boala hashimono)
  • infertilitate
  • diabet
  • obezitate
  • artrita
  • autism
  • depresie, anxietate si schizofrenie
  • alergii
Taguri articol: nutritie cereale gluten mihaela bilic carbohidraţi boala crohn boli de stomac

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

5 comentarii

5 decembrie 2016 puuiroup
twpuruee

cialis from india for sale online and without prescription - the best ED - Iofina (/static/db/static.

14 martie 2016 delia
dieta paleo pe care o sustineti e cancerigena in ziua de azi

stimata doamna, constat cu stupoare ca sustineti o dieta paleo in locul unei diete cu mult mai potrivita pentru specia umana - dieta vegan. Probabil ca stiti ( sper) ca avem 8 metrii de intestine in noi care nu se preteaza la o dieta bazata in mare parte pe dieta cu proteina animala - datorita faptului ca tractul intestinal este prea lung - determinand o digestie indelungata. Carnea intra in putrefactie din prima secunda in care moare animalul ....si procesul de degradare / descompunere continua din pacate in organismul nostru atragand regatul parazitilor ce trebuie sa descompuna acest aliment - de la cei mici - bacterii, virusi la cei mari viermi. Conform medicului naturopat Robert Morse toti oamenii care consuma carne au si viermi care din pacate nu raman doar la nivel intestinal ci pot migra in absolut toate organele din corpul nostru - consumand / omorand tot ce este bolnav. Acesta este rolul parazitilor. Adevarul biblic nu il cunoasteti - dar cu parere de rau tin sa va spun ca omenirea nu e mai veche de 10000 de ani si ca initial se consumau doar fructe , dupa care s-a trecut la consumul de cereale - iar in perioadele de foamete s-a consumat carne. Daca veti citi Biblia veti constata ca selectia animalelor ce puteau fi consumate era una extrem de dura - era permisa doar ingerarea animalelor tinere, sanatoase, cu copita despicata si unghia despicata, rumegatoare deci a animalelor ce consumau strict vegetale !!!! PORCUL pe care il laudati si recomandati atat nu era acceptat - fiind considerat toxica si necurata carnea acestuia ( in fond sper ca stiti ca porcul se hraneste cu mortaciuni si cu propriile fecale) Nu am nimic cu consumul de carne dar cand aud ca sustineti a se consuma mezeluri / grasime animala in defavoarea cerealelor integrale imi vine sa plang pentru publicul ce inghite asemenea sfaturi toxice. Sa nu uitati stimata doamna ca nu purcelul a ajutat la supravietuirea rasei umane ci tocmai aceste cereale pe care le denigrati asa tare, - luati putin cartile de istorie caci Biblia nu cred ca are trecere pe la Dvs. si veti constata ca dieta umana consta in proportie de 80% din aceste cereale / cartofi. O alta problema a carnii din ziua de azi este faptul ca la toxicitatea ce o da ea in mod normal organismului uman ( sa nu uitam de guta - ce vine de la consumul exagerat de carne ce determina acumularea acidului uric in articulatii - de ex) se adauga si tonele de antibiotice ce se pompeaza in animalele crescute la ferme, de hormonii de crestere, de alimentatie total necorespunzatoare ( sper ca stiti ca vitelor - care sunt animale vegetariene li se dau la greu furaje si faina din oase / resturi animaliere).... Documentati-va mai bine deci doamna scumpa caci sunteti pe o linie total gresita. Uitati-va macar spre regnul animal - vedeti va rog cu cine seamana omul cel mai bine dintre primate si cam ce alimentatie au bietele maimutele - a caror organism este in proportie de 90% identic cu cel al omului - si aici ma refer in special la traectul digestiv - dinti ca si ai nostrii , saliva alcalina - intestine lungi, etc. Numai bine

27 februarie 2016 Belean Adrian
Mesaje socante

Motivul pentru care acesti asa zisi Nutritionisti se bucura de interesul publicului este ca trezesc curiozitatea prin afirmatii ce socheaza, prin faptul ca sustin exact contrariul a ceea ce se credea a fi o problema lamurita. In acelasi timp se incurajeaza o alimentatie pe care oamenii au ajuns pana la urma sa o accepte ca nesanatoasa dar se adauga cuvantul MODERATIE alaturi si atunci totul devine sanatos. Acest fel de nutritionisti gadila placut urechile celor care cauta motive sa nu faca schimbari in stilul de viata, dar rezultatele se vor vedea in timp.

26 februarie 2016 Mihaela
despre cereale

Daca cerealele nu sunt bune din punctul Dvs. de vedere, atunci de ce promovati de exmplu consumul de cremvursti la copii ? Stiti si Dvs. foarte bine ca sunt un produs cancerigen, plini de E-uri, potentiatori de gust, apa, coloranti, etc.

17 februarie 2016 ruslan
Colaborare

Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: ruslan.croitor@mail.ru

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.