Copilul
1519 accesări 21 Decembrie 2015 1 comentariu

Ce greşeli fac mămicile când le dau copiilor vitamine

Copiii au tot mai des aspect rahitic, deşi mama menţionează administrarea profilactică a vitaminei D3 sub formă de picături. Medicii avertizează că deficitul de vitamina D3 are efecte dezastruoase asupra dezvoltării co-piilor.
„Cele mai frecvente erori în administrarea vitaminei D3 pe care le-am întâlnit au fost următoarele: vitamina D3 administrată în biberoane cu ceai, în condiţiile în care fitaţii din ceai se opun absorbţiei, biberoane de lapte, deşi nu se consumă picătura de vitamină uleioasă rămâne ataşată peretelui tetinei, administrarea la finalul mesei sugarilor ce regurgitează frecvent postprandial, administrarea acesteia asociată meselor cu cereale din cacao, absorbţia fiind deficitară, administrarea discontinuă, adesea prin omisiunea mamei în absenţa prestabilirii orarului fix de administrare, evitarea administrării D3 când copilul e bolnav sau a fost recent vaccinat.
Cert este că vitamina D3 deficitară are repercusiuni multiple, cu implicaţii nefaste în dezvoltarea sistemului osteo-articular, muscular, respirator, digestiv, metabolic celular, din păcate precursoare a modificărilor preneoplazice”, a explicat dr. Claudia Suciu, medic specialist pediatru în cadrul centrului medical Iowemed.

Taguri articol: copilul vitamine

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

22 decembrie 2015 Alina
loc de muncă

Vrei sa-ti imbunatatesti viata? Noi iti oferim sansa unui castig substantial. Nu rata oportunitatea de a-ti rotunji veniturile prestand o activitate usoara, muncind la domiciliu. Ai nevoie de cunostinte minime de utilizare a calculatorului si internetului. Plata castigurilor este garantata prin contract legal de comision oferit din prima zi. Pentru detalii trimite un mail cu textul PROIECT la adresa [email protected]

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.