04 Februarie 2016
2690 accesări
0 comentarii

Tenul şi pielea mâinilor sunt cel mai adesea expuse factorilor de mediu, astfel încât au nevoie de o îngrijire specială, mai ales în această perioadă. Untul de Shea sau de karite poate fi soluţia natu-rală de combatere a ridurilor fine cauzate de pielea uscată.
Deşi este un ingredient exotic, sursa sa fiind un arbore african, untul de Shea este astăzi la îndemâna oricui doreşte o modalitate naturală de îngrijire a pielii. Este renumit pentru efectele benefice de reducere a ridurilor şi iritaţiilor pielii pro-vocate de eczeme, psoriazis, arsuri uşoare şi chiar a cicatricilor şi vergeturilor.
Untul de Shea şi cremele care îl au în componenţă intră în categoria produselor cosmetice hrănitoare, nu doar hidratante, pentru piele. Dr. Veronica Taraciuc, specialist medicină funcţională şi integrativă, sfătuieşte ca, în această perioadă, „să înlocuim crema cu textură uşoară, hidratantă, cu un produs cu proprietăţi nutritive, adaptat pielii fiecăruia”.
Prin conţinutul de vitamine A, D, E şi F, precum şi de antioxidanţi, acest unt reuşeşte să hrănească pielea în profunzime, oferindu-i elasticitatea şi protecţia necesare.

Taguri articol: frumusete îngrijire antioxidanţi cosmetice vitamine piele psoriazis arsuri

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir