19 August 2016
2073 accesări
0 comentarii

Alergia la copii se poate manifesta în multe feluri, de la erupţii cutanate, până la diaree şi vomă. Părinţii care au copii cu alergii, cu erupţii cutanate este foarte important să afle la ce aliment este copilul alergic. Există teste de sânge care se pot face şi teste cutanate pentru copiii peste 5 ani.

„Părinţii trebuie să fie informaţi, deoarece acel aliment problemă poate genera o alergie gravă la copil, iar de la acea alergie porneşte şi diareea, se ajunge la administrarea de antibiotice, face copilul febră, se deshidratează”, explică dr. Ionica Ciortan, specialist medicină internă.

Însă, dacă părinţii cunosc aceste informaţii, este mai uşor să îşi ferească copiii de complicaţiile unei alergii. Există anumite măsuri care trebuie adoptate pentru siguranţa copiilor predispuşi alergiilor.

„Cei care au copii cu alergii recidivante sau alergii grave trebuie să aibă la ei o fiolă de epinefrină sau o seringă plină cu adrenalină (există în farmacii). Părinţii trebuie să fie extrem de informaţi de medici, să aibă toate informaţiile la îndemână, pentru că expunerea la soare asociată cu deshidratarea şi alimentul problemă sau un alt alergen poate să genereze chiar şi şoc anafilactic”, avertizează medicul specialist.

Taguri articol: nutritie copilul alergii alergie alimentara

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii