Sarcina
6476 accesări 11 Decembrie 2015 1 comentariu

Curmalele sunt benefice femeilor însărcinate

Provenite cel mai probabil dintr-un peisaj desprins din „O mie şi una de nopţi”, curmalele sunt nişte fructe extrem de dulci, care oferă multă energie, dar şi nutrienţi valoroşi care contribuie la buna funcţionare a organismului.

Curmalele, sursă de nutrienţi

Curmalele sunt foarte bogate din punct de vedere nutriţional. În general, fructele uscate conţin aproximativ aceeaşi cantitate de nutrienţi ca cele proaspete, însă într-o formă concentrată.

Potrivit cercetătorilor australieni de la CSIRO Food and Nutritional Science, o porţie de fructe uscate conţine de până la 3,5 ori mai multe fibre, vitamine, folaţi şi minerale decât aceeaşi cantitate de fructe proaspete. Curmalele, în special, sunt o sursă excelentă de fibre, potasiu şi fier.

De asemenea, cercetătorii americani de la Universitatea Scranton arată că fructele uscate sunt o sursă bună de fibre şi antioxidanţi, mai ales polifenoli. Aceştia sunt asociaţi cu îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, a digestiei, precum şi cu diminuarea stresului oxidativ şi riscului multor boli. Aceiaşi cercetători au demonstrat că dintre toate fructele uscate, curmalele sunt cele mai bogate în antioxidanţi.

Ingredientele unei naşteri uşoare

Cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Iran au descoperit că aceste fructe influenţează pozitiv sarcina şi travaliul. Astfel, dacă sunt consumate regulat în timpul ultimelor săptămâni de sarcină, curmalele pot facilita dilatarea cervicală, precum şi diminua necesitatea inducerii travaliului.

Un studiu efectuat la Universitatea de Ştiinţe din Iordania a demonstrat că doar 4 la sută din femeile care au consumat curmale în ultimele săptămâni de sarcină au avut nevoie de un travaliu indus, în comparaţie cu 21 la sută care nu au consumat aceste fructe.

De asemenea, curmalele ar putea fi un remediu natural pentru infertilitatea masculină. Deocamdată, studiile s-au realizat doar pe animale, în laboratoarele universităţilor din Arabia Saudită şi Egipt.

Curmalele previn apariţia bolilor grave

Deşi sunt foarte dulci, curmalele au un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că pot fi consumate fără a avea creşteri bruşte ale glicemiei.

Studiile recente efectuate la Colegiul de Ştiinţe Medicale Aplicate din Arabia Saudită arată că aceste fructe au efecte antioxidante, antiinflamatorii, antitumorale şi antidiabetice astfel încât, prin consumul lor, putem ţine sub control şi preveni bolile cronice sau canceroase.

Totuşi, curmalele, şi în general fructele uscate, trebuie consumate cu moderaţie deoarece conţin multe calorii, iar consumul excesiv poate duce la acumularea kilogramelor în plus.

Taguri articol: sarcina nutritie cancer glicemie fertilitate nutrienţi fibre

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

13 februarie 2016 EPrFjafui0CQ
iRBD50sLn

Wow 20k!!!! Super super \:D/ Pe zi ce trece se intampla ceva itearnsent aici :D Hmmmm... ce nazbatie ati putea face voi:-? Hmm hmmm hmm :> Chiar nu imi trece o nazgatie in adevaratul sens al cuvantului prin minte :D Ati putea sa mergeti la niste blocuri case etc din niste zone si sa le puneti la posta niste hartii gen afise cu reclama blog-ului :-" =)) Doar sa nu va urmareasca dupa :-" Nu ca ar avea ce sa va faca :))

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.