Nutriţie
1805 accesări 13 Februarie 2016 0 comentarii

Îndrăgostiţi de căpşuni! De la afrodiziace naturale, la beneficii pentru inimă

Fie că sărbătoresc Valentine’s Day, fie Dragobete, îndrăgostiţii au de ales dintre o mulţime de produse disponibile pe piaţă pentru a-şi surprinde persoana iubită. Deşi nu este sezonul lor, căpşunile şi-au făcut deja loc pe rafturile magazinelor. Încă din antichitate acestea au fost considerate fructe ale fertilităţii şi simbol al iubirii.

Culoarea roşie şi forma de inimă a căpşunilor le fac foarte populare printre îndrăgostiţi. Se pare că nu doar înfăţişarea le ajută, ci şi compoziţia chimică ce le situează, de altfel, în topul afrodiziacelor naturale.
În plus, au multe efecte benefice asupra sănătăţii şi în special asupra inimii. Cercetătorii de la Universitatea din Oklahoma au demonstrat că datorită conţinutului ridicat de vitamina C, antocianine şi fibre, căpşunile contribuie semnificativ la reglarea tensiunii arteriale şi buna circulaţie a sângelui, prevenind apariţia bolilor cardiovasculare. Antocianinele sunt nişte antioxidanţi naturali puternici care combat stresul oxidativ.

Potrivit dr. Ionica Ciortan, specialist în medicină funcţională, acesta „este principalul responsabil al deteriorării organismului la nivel celular şi poate duce la apariţia bolilor cronice şi chiar a cancerului”.

Taguri articol: stil de viaţă nutritie antioxidanţi fibre

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.