14 Ianuarie 2016
1913 accesări
0 comentarii

Infecţia urinară este o boală frecventă care afectează de obicei femeile. Aceasta poate avea episoade recurente, de aceea este important să cunoaştem cum poate fi prevenită. Cele mai populare remedii naturale pentru tratarea infecţiilor urinare sunt ceaiurile. În plus, sunt puţin costisitoare şi nu prezintă riscuri pentru sănătate, ci doar beneficii.
Ceaiul de muşeţel este recunoscut ca antiseptic natural. Pentru prevenirea infecţiilor urinare se recomandă două-trei căni pe zi de ceai preparat dintr-o lingură de flori uscate, în 250 mililitri apă fiartă.
De asemenea, infecţia urinară poate fi prevenită cu ceai de cozi de cireşe, de coada şoricelului, de soc, de merişor sau de muguri de pin.
Efectele benefice ale acestor ceaiuri asupra tractului urinar sunt incontestabile, însă ele sunt eficiente în prevenirea, nu şi în tratarea infecţiilor urinare. Acestea pot însoţi un tratament prescris de medicul urolog, pentru rezultate optime.
„Recomand ca aceste ceaiuri să fie consumate preventiv deoarece antrenează în fluxul urinar microbii care provoacă infecţia urinară, eliminându-i din organism. Totuşi, ceaiurile nu pot trata infecţia urinară. Pacienţii trebui să se adreseze medicului urolog pentru un tratament medical adecvat”, declară prof. univ. dr. Viorel Tode, medic primar urologie.

Taguri articol: sfatul medicului viorel tode beneficii urologie merişor urinare ceaiuri

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir