Stil de viaţă
233 accesări 01 Februarie 2022 0 comentarii

Mersul pe bicicletă arde caloriile și previne bolile cardiovasculare

Bicicletele de cameră sunt tot mai folosite de câțiva ani întrucât ele ajută la topirea grăsimilor şi pot fi folosite acasă fără probleme. Totuşi, nu uitați nici de mersul pe bicicleta clasică, aceasta fiind cea mai bună şi naturală variantă pentru a face mişcare, comparativ cu cea de cameră. Cu toate acestea, dacă se pun în balanţă avantajele şi dezavantajele, probabil cea de cameră o să primeze, mai ales la oraş. Oricum, spun specialiștii,

folosirea bicicletei, în casă sau afară, este un antrenament cardio care arde multe calorii, având, în acelaşi timp, un impact redus asupra articulaţiilor. Probabil nu toată lumea ştie că dacă mergeți pe bicicletă pe o distanţă de 30 km pe săptămână, reduceți riscul bolilor cardiovasculare. Totodată, ciclismul este un sport mai complex decât îl percep unii la prima vedere, deoarece foloseşte mai multe grupe de muşchi, nu doar muşchii picioarelor. Acesta lucrează inclusiv muşchii fesieri, abdomenul şi muşchii braţelor. Un studiu realizat de cercetători a arătat faptul că o şedinţă obişnuită de mers pe bicicletă vă menţine pulsul la 75% până la 95% din maximul acceptat. De asemenea, un antrenament cardio bun vă va ajuta să vă menţineți sănătatea şi să slăbiți pe tot parcursul zilei, prin stimularea metabolismului. Astfel, la caloriile pe care le ardeți în cadrul acelei ore de efort intens (aproximativ 300-400), mai puteţi adăuga până la 200 de calorii în ziua respectivă.

Taguri articol: stil de viaţă sport ten vedere natural cardiovascular

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.