Sfatul medicului
129 accesări 10 Mai 2022 0 comentarii

Mierea, benefică pentru creşterea sănătoasă a copiilor

Mierea prezintă o mulţime de beneficii pentru sănătatea copiilor şi este cel mai bun şi sănătos înlocuitor al zahărului. Aceasta conţine o multitudine de antioxidanţi, fier, calciu, fosfor, proteine, aminoacizi şi vitamine din complexul B. Mierea contribuie la creşterea şi dezvoltarea părului şi la o piele fină şi strălucitoare.

Printre proprietăţile esenţiale ale mierii se numără şi efectele calmante, laxative, antiseptice, antivomitive şi detoxifiante(în special la rinichi şi ficat). Mierea mai este eficientă în combaterea insomniei, a tusei şi în tratarea anemiei. De asemenea, o puteţi folosi pentru calmarea durerilor de gât.

Unii specialişti susţin că poate contribui şi la dezobişnuirea copilului de a mai uda patul. Mierea are proprietatea şi beneficiul de a absorbi umezeala şi de a reţine apa, aşa că ar putea reduce micţiunile copiilor pe timpul nopţii, dacă le este dată înainte de culcare în cantităţi foarte mici.

Totuşi, mare atenţie, mierea poate fi introdusă în meniul copiilor abia după ce aceştia împlinesc vârsta de 1 an, riscând altfel să dezvolte o reacţie periculoasă, numită botulism.

Taguri articol: sfatul medicului miere beneficii dezvoltare antioxidanţi

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.