Nutriţie
3719 accesări 18 Octombrie 2017 0 comentarii

Migdalele, un aliment cu multe beneficii pentru sănătate

Medicii specialişti recomandă să introducem migdalele în alimentaţie, deoarece sunt extrem de nutritive. Migdalele sunt bogate în grăsimi bune, aceleaşi tipuri de grăsimi care se găsesc în uleiul de măsline, care sunt asociate cu un risc redus de boli de inimă.

Laptele de origine vegetală, de migdale, are de 20 de ori concentraţia de calciu mai mare decât laptele de origine animală, spun medicii specialişti.

„Migdalele sunt bogate în nutrienţi şi sunt ideale pentru o gustare sănătoasă între mese. Migdalele sunt alimente care aduc beneficii întregului organism, iar datorită conţinutului mare de fibre, proteine şi fier, ajută sistemul sangvin prin creşterea nivelului de colesterol bun şi creşterea numărului de celule roşii din sânge. Migdalele ajută şi digestia, iar conţinutul bogat de grăsimi nesaturate ajută la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge”, explică dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.

Taguri articol: nutritie migdale calciu beneficii loti popescu

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.