18 Februarie 2017
2345 accesări
0 comentarii

Una dintre cele mai iubite salate ale lumii, salata de ou cu maioneză, verdeţuri şi ceapă, se pretează de minune a fi tartinată şi servită. Secretul unui sandviş cu salată de ou constă în alegerea corectă a pâinii: obligatoriu neagră, de secară sau din făină de măciniş integral (graham).

Porţii: 2.

Timp de preparare: 20 minute.

Ingrediente: 5 ouă fierte, 3 linguri de maioneză, o ceapă mică roşie sau una verde, o lingură zeamă de lămâie, o lingură frunze de mărar tocate, 1 linguriţă rasă de piper multicolor măcinat, sare după gust, frunze de salată sau rucola, pâine (neagră, de secară etc.) pentru servire. Preparare: Curăţaţi ceapa şi ouăle de coajă. Spălaţi frunzele de salată şi puneţi-le la zvântat. Prăjiţi feliile de pâine. Tocaţi ouăle cubuleţe cu latura de o jumătate de centimetru. Dacă folosiţi ceapă roşie, tocaţi-o fin. Dacă utilizaţi ceapă verde, tăiaţi-o rondele fine. Amestecaţi într-un bol ouăle cu ceapa, maioneza, zeama de lămâie, mărarul, sarea şi piperul multicolor.

Aşezaţi frunzele de salată pe fiecare felie de pâine şi peste, salată de ouă. Ornaţi cu ceapă, verdeaţă sau o jumătate de felie subţire de lămâie.

Salata de ou este mai bună dacă stă minim o jumătate de oră la rece înainte de folosire, pentru a da timp aromelor să fuzioneze.

Taguri articol: reţete culinare ingrediente preparare salate arome ceapa rece

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii