Sfatul medicului
1152 accesări 25 Octombrie 2017 0 comentarii

O şansă pentru viitor! Prezervarea fertilităţii prin crioconservare

Acum, prezervarea fertilităţii se poate face prin crioconservare, în cadrul Departamentului de Fertilizare in Vitro Euromaterna. Potrivit medicilor specialişti, crioconservarea este o procedură des folosită, de congelare a spermei, pentru asigurarea fertilităţii bărbaţilor pe termen lung.

Se apelează la ea în situaţii speciale, cum ar fi: vasectomie; înainte de chimioterapie, radioterapie sau în cazul unor boli autoimune; înainte de biopsia testiculară, în cazul diagnosticării unor boli care duc la dificultăţi de colectare a spermei (dificultăţi erectile, probleme psihologice, diabet, afecţiuni ale măduvei spinării, boli psihice etc.); indisponibilitatea partenerului de sex masculin în ziua programată pentru efectuarea unei proceduri de reproducere umană asistată; boli ce duc la scăderea progresivă a calităţii spermei (sindromul Klinefelter, azoospermie tranzitorie etc.).

„După recoltare, sperma este stocată în doze unice (paiete de congelare), în tancuri de stocare specializate ale unei clinici de profil, până când cuplul va decide să o decongeleze, pentru a o folosi în cadrul tratamentelor de reproducere umană asistată (inseminare intrauterină, fertilizare in vitro)”, au explicat specialiştii Euromaterna.

Dacă aveţi întrebări despre această procedură, le puteţi adresa direct specialiştilor din cadrul departamentului de Fertilizare in Vitro, Euromaterna. Pentru programări sau informaţii suplimentare, apelaţi numărul de telefon 0241.605.555.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.