Sfatul medicului
144 accesări 03 Iunie 2022 0 comentarii

Portocalele amare accelerează procesul de slăbire

Voi știați că portocalele amare sunt bogate în vitamina C și antioxidanți și vă pot ajuta să slăbiți? Acest lucru se întâmplă datorită efectului lor accelerator asupra metabolismului. Este adevărat, există multe tipuri de portocale, dar cea amară este deosebită, grație proprietăților sale de inducere a sațietății și de activare a metabolismului, care fac din ea un remediu natural foarte util pentru pierderea în greutate. Vreți să știți cum să pregătiți un remediu simplu pe bază de portocală amară? Acesta se prepară din uleiuri esențiale pentru cosmetice, parfumuri și alte tratamente de înfrumusețare.

De asemenea, este o resursă foarte utilă în bucătărie, mai ales pentru pregătirea deserturilor. Cert este că, pe lângă utilizarea cosmetică și culinară, consumul regulat de portocale amare poate avea o mulțime de beneficii pentru sănătate. În primul rând, este un stimulent al metabolismului, fructul fiind bogat într-un alcaloid numit sinefrină, care vă ajută să activați metabolismul. Practic, accelerarea metabolismului implică o creștere a arderii caloriilor, care, la rândul său, determină o creștere a temperaturii corpului. Deși este o substanță sigură, poate crește tensiunea arterială la unii oameni. Prin urmare, dacă suferiți de hipertensiune arterială, este mai bine să nu depășiți consumul recomandat de portocală amară. Ceva interesant de reținut este faptul că orice fruct sau legumă amară are grijă de sănătatea ficatului și a sistemului digestiv. Ca urmare, gustul amar este stimulant și reglator al acizilor biliari, necesari pentru o digestie adecvată.

Taguri articol: sfatul medicului nutritie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.