14 Septembrie 2015
1194 accesări
0 comentarii

În mod normal, ne place să mâncăm pentru a ne satisface foamea, pofta sau gustul, dar şi pentru a trăi sănătos, ştiind că hrana este unul dintre factorii de bază care ne influenţează traiul, în bine sau în rău.

„Alimentaţia sănătoasă se obţine şi din cumpătare, nu doar din ghiftuială. Transferat la nivel populaţional, fenomenul devine alarmant, pentru că o naţiune cu oameni care nu se hrănesc sănătos devine ea însăşi nesănătoasă. În acest context, este esenţial procesul de educaţie nutriţională permanentă, la toate vârstele, nivelurile societăţii şi prin toate mijloacele”, a declarat dr. Nicolae Hâncu, nutriţionist.

Un prim pas pentru o alimentaţie sănătoasă este să învăţăm cât mai multe despre aceasta. Printre elementele de bază, se numără asigurarea unui aport caloric corespunzător (echilibru caloric), acoperirea tuturor substanţelor nutritive în proporţii adecvate (echilibru nutriţional), consum zilnic proporţionat al celor cinci grupe alimentare: cereale, fructe şi legume, lapte şi produse lactate, alimente bogate în proteine (de origine vegetală şi animală), alimente grase şi produse zaharoase cu multă cumpătare.

În plus, medicii recomandă cele trei mese principale şi două-trei gustări, la ore adecvate, plus aportul de lichide de cel puţin doi litri zilnic.

Taguri articol: alimente fructe legume lichide reguli

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase