Sfatul medicului
1307 accesări 09 August 2017 0 comentarii

Remedii naturiste pentru arsurile solare. „Cele mai periculoase sunt arsurile din copilărie”

Potrivit specialiştilor dermatologi, cele mai periculoase arsuri solare sunt cele din copilărie pentru că, în timp, contribuie la apariţia cancerului cutanat. Dar şi adulţii trebuie să le evite, chiar dacă medicina clasică şi cea naturistă oferă soluţii de moment, acestea trebuie folosite cu discernământ, avertizează medicii.


„Nu toate leacurile băbeşti sunt bune pe arsură. Dintre cele utile amintesc compresele reci cu ceai de muşeţel sau lapte răcit, umezirea zonei cu soluţie de bicarbonat de sodiu, folosit în bucătărie sau cu soluţie diluată de oţet alb. Mai simplu ar fi să se facă duşuri reci. Recomand şi administrarea de ibuprofen tablete pe cale orală, aplicarea unui lapte de corp sau gel antiarsură solară uşor, gel de arnică, o cremă cu muşeţel”, a declarat dr. Mihaela Leventer, specialist dermatolog.
Medicul spune că remediile, precum iaurtul, sucul de roşii, uleiurile sau untul topit sunt interzise şi pot agrava arsurile.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.