14 Martie 2016
2626 accesări
0 comentarii

Carnea se introduce în meniul copiilor de la vârsta de 10 luni, a explicat medicul Mihaela Bălgrădean, şeful secţiei de Nefrologie a Spitalului „Marie Curie”, în contextul în care doi copii au fost internaţi de urgenţă la spital, cu sindrom hemolitic uremic, după ce au consumat produse preparate din carne.

"Ar fi bine să ștergeți rețetele care se referă la carne la şase luni. Delete acele reţete! Carnea se introduce de la 10 luni, şi în niciun caz carne procesată, chifteluţe, mici, perişoare - cum am întâlnit în multe din cazurile de sindrom hemolitic uremic în ultimii ani", a explicat medicul.

Referitor la starea celui mic, medicul a explicat:"Copilul căruia i s-au dat sarmale nu se simte la fel de bine, boala lui e în plină desfăşurare, s-a instituit procedura de dializă, va avea nevoie de terapie susţinută în continuare, cel puţin două săptămâni", a declarat medicul Mihaela Bălgrădean.

Taguri articol: sfatul medicului boala produse copil nefrologie carne terapie spital dializa

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii