16 Martie 2022
590 accesări
0 comentarii

Cu siguranță că ați auzit de persoane care au diverse intoleranțe alimentare. De exemplu, există oameni sensibili la unele dintre cele mai comune alimente, iar această sensibilitate poate declanșa o serie de simptome care alterează calitatea vieții. Pentru ei, un test de sensibilitate alimentară este un instrument indispensabil pentru sănătate. Pe de altă parte, la acești pacienți, apar reacții imune care duc la creșterea concentrației de imunoglobuline. Aceste molecule fac parte din sistemul de apărare și acționează ca anticorpi împotriva agenților străini.

Oricum, medicii sunt de părere că intoleranța alimentară este reacția adversă care apare în organism atunci când un anumit aliment, aditiv sau conservant este ingerat. Ulterior, substanța declanșează formarea de anticorpi în sistemul imunitar. Totuși, diagnosticul nu este simplu, deoarece intoleranța alimentară afectează fiecare persoană în mod diferit. Apoi, simptomele nu trebuie să fie similare la toți pacienții. Ce este sigur este că alergiile declanșează reacții mai rapide care pot necesita asistență medicală de urgență. Uneori, aportul repetat și susținut al unor alimente determină o prezență constantă a anticorpilor în fluxul sanguin, ceea ce poate face ca simptomele să devină cronice. Tocmai de aceea, testul de sensibilitate alimentară este testul de laborator în care este demonstrată prezența unor niveluri ridicate de anticorpi specifici IgG împotriva unei liste largi de alimente. În acest sens, trebuie menționat că există teste care analizează până la peste 200 de produse alimentare sau ingrediente. Pe lângă aceste teste de sensibilitate, există și alte analize care studiază intoleranța la unii nutrienți specifici, precum lactoza, fructoza și glutenul. Cu toate acestea, necesitatea unui test de sensibilitate alimentară va fi determinată de către medicul specialist.

Taguri articol: sfatul medicului alimente diagnostic gluten teste fructoza ingrediente

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU