Sfatul medicului
1044 accesări 23 Februarie 2018 0 comentarii

Tot mai multe femei au rămas însărcinate prin fertilizare in vitro

Tot mai multe femei din judeţul Constanţa au reuşit să rămână însărcinate, anul trecut, cu ajutorul medicilor din cadrul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie „Euromaterna”.

„Anul 2017 a adus rezultate îmbucurătoare pentru departamentul FIV «Euromaterna»: o rată de fertilizare de 71% şi o rată de sarcini obţinute de 39%. Rata de supravieţuire a embrionilor după decongelare a fost de 100%. Din toate procedurile FIV, 25% au fost realizate cu probă de spermă crioconservată şi stocată”, au precizat specialiştii „Euromaterna”.

Aceştia au mai spus că la procedurile FIV pot apela şi cuplurile care se confruntă cu absenţa periodică a partenerului din ţară, iniţierea unor tratamente oncologice sau diverse intervenţii în sfera genitală etc. Acestea se pot realiza prin posibilitatea crioconservării şi stocării de spermă în banca de celule şi ţesuturi „Euromaterna”. Astfel, se efectuează cu succes procedurile FIV, fără a mai fi necesară prezenţa ambilor parteneri.

Pentru detalii, apelaţi numărul de telefon al Spitalului „Euromaterna”, 0241.605.555.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.