Sfatul medicului
533 accesări 28 Martie 2022 0 comentarii

Umidificatorul și dezumidificatorul ajută la îmbunătățirea calității aerului din cameră


În caz că nu știați, atât umidificatorul, cât și dezumidificatorul pot contribui la îmbunătățirea calității aerului din cameră. Care dintre acestea două este, însă, mai indicat în locuință? În principiu, excesul de umiditate din aer sau absența acesteia poate duce la unele probleme de sănătate, în special la persoanele vulnerabile, cum ar fi nou-născuții sau persoanele cu astm bronșic. În aceste condiții, poate fi necesară utilizarea unui umidificator sau a unui dezumidificator. Ce să alegeți? Totul depinde de condițiile climatice ale casei.

De fapt, susțin specialiștii, regula este foarte simplă: în medii uscate, ar trebui să vă luați un umidificator, iar în medii umede, dezumidificatorul este cel mai adecvat. Primul adaugă umiditate aerului, iar al doilea o scade. În timpul verii, de exemplu, umiditatea crește din cauza temperaturilor ridicate și apare sub formă de vapori de aer. Tocmai de aceea, un umidificator este un dispozitiv care poate contribui la creșterea umidității din aer. În zilele noastre, există umidificatoare cu abur rece, care funcționează prin intermediul ultrasunetelor, care sunt responsabile de evaporarea apei în siguranță. Acest design este ideal în timpul verii, deoarece împrospătează aerul din cameră. Dintre beneficiile umidificatorului amintim: risc mai mic de uscare a ochilor, pielii sau buzelor.

Totodată, acesta minimizează apariția afecțiunilor respiratorii, legate de astm, gripă, răceală sau alergii. Dezumidificatorul, în schimb, îndeplinește funcția opusă umidificatorului, adică reduce excesul de umiditate din aer. Acest dispozitiv captează umiditatea și colectează apa într-un recipient special.

Taguri articol: sfatul medicului astm alergii probleme temperaturi

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.