04 Aprilie 2016
12617 accesări
0 comentarii

Hipnoza este un subiect extrem de controversat care creează opinii pro şi contra în rândul oamenilor şi, de cele mai multe ori, acestui tratament nu i se acordă seriozitatea necesară.

Pe de altă parte, specialiştii au adoptat tehnicile hipnotice ce au aplicabilitate în domenii de specialitate cum ar fi medicină sau criminalistică.


Hipnoza este cel mai des practicată de psihoterapeuţi, pentru a ameliora simptomele traumelor psihice, problemele psihologice sau psihopato-logice. Beneficiile tratării prin hipnoză sunt de vindecare şi însănătoşire. Acest procedeu este caracterizat printr-o stare de somnolenţă în care subiectul are toate simţurile active, dar corpul este extrem de relaxat, iar ochii sunt închişi, exact ca în timpul somnului. Oamenii au anumite suspiciuni cu privire la acest tratament, crezând că, în timpul procesului, terapeutul are control absolut asupra persoanei hipnotizate. Iată ce spun specialiştii despre acest aspect:


„Se pleacă de la o premisă greşită deoarece hipnoza nu are legătură cu cedarea controlului, aşa cum vedem în unele filme sau la spectacole de hipnoză. Din contră, are legătură cu a aduce la suprafaţă cauzele problemelor, care sunt ascunse în subconştient, pentru a le putea rezolva în mod rapid şi definitiv.Hipnotistul te ajută să reiei controlul asupra vieţii tale. Rolul său este acela de ghid care te asistă în acest proces, vine alături de tine pe potecile ascunse din interiorul minţii tale. Hipnotistul are acces doar la acele informaţii pe care tu decizi că vrei să i le dezvălui, pentru a putea astfel să te ajute să obţii rezultatul dorit”, a declarat Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

Taguri articol: stiri medicale sfatul medicului hipnoza vindecare psiholog simptome somn beneficii eugen popa

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU